[...] nieoczyszczone, ryż pełnoziarnisty, warzywa strączkowe oraz większość warzyw i owoców. Złe to te, których przyswajanie powoduje silny wzrost poziomu glukozy we krwi, np. cukier, mąka, biały ryż, ziemniaki, kukurydza. Jedzenie węglowodanów o małym IG hamuje tycie (a wręcz powoduje chudnięcie), więc menu powinno bazować właśnie na nich. [...]
[...] glukozowo-alaninowym (chyba nie ma konieczności dokładnego rozpisywania tego mechanizmu) aminokwasy rozgałęzione (BCAA) są po prostu zamieniane na glukozę! W ten sposób cukier/glukoza staje się głównym źródłem energii oszczędzając mięśnie :wink: Ot, cała filozofia mega antykatoblicznego działania BCAA :lol: Oczywiście BCAA są najlepszym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] byc w środku. Ja tak robiłem jak swego czasu testowałem gymnema sylwestre i faktycznie wartości cukru we krwi były niższe po zastosowaniu gymnemy niż bez suplementu. Nadałem cukier przed posiłkiem godzinę po i dwie godziny przed z gymnema i taka sama próbę dnia następnego bez. Posiłki te same jadłem białko plus wegle. Nie pamiętam już dawek i [...]
[...] jakiegokolwiek wysiłku. Bez odpowiedniej dawki węglowodanów nie ma też mowy o przyroście mięśni. Węglowodany dzielą się na: oczyszczone ( wszelkiego rodzaju słodziki oraz cukier ) proste złożone Proste są przyswajane w krótkim czasie po spożyciu. Szybko są wchłaniane i dzięki temu dają szybki, krótkotrwały zastrzyk energii. W przypadku [...]
[...] AMBROZIAK NAPISAŁ: Wraz z krwią glukoza trafia do trzustki, gdzie potęguje wytwarzanie i uwalnianie insuliny - hormonu regulującego gospodarkę cukrową - przenoszącego cukier z krwi do tkanek. Przy umiarkowanej podaży glukozy komórki trzustki reagują prawidłowo - produkują i uwalniają insulinę. Jednak drastyczne przecukrzenie krwi zagraża [...]
[...] Ale sprawy nie są takie proste. Skoro tylko język zarejestruje słodycz, organizm zaczyna oczekiwać cukru. Z tego powodu po 90 sekundach zaczyna wydzielać insulinę. Gdy cukier sie nie pojawia, gdyż organizm otrzymał tylko słodzik, insulina zaczyna przetwarzać resztki cukru, kóre są jeszcze dostępne we krwi i pojawia się uczucie głodu o wiele [...]
[...] z mlekiem, ok 20 kcal - nie można nazwać tego posiłkiem...:/ Jeżeli naprawdę chcesz pozbyć się krągłości itp., to wyeliminuj z diety produkty mleczne... To właśnie LAKTOZA (cukier mleczny) powoduję odkładanie się tkanki tłuszczowej, w szczególności na biodrach. Ranek, to idealny moment na spalenie kcal... w czasie snu organizm zużywa zapasy [...]
ciekawych rzeczy się od Ciebie dowiaduję. wiem o tym, że im aceton wyzszy tym cukier wyzszy i vice versa ale taki jest mechanizm przy kwasicy ketonowej czyli kiedy ph zjezdza w dol. a co jesli jest to fizjologiczna kwasica bez zaburzen ph? taka podobna do tej ktorą ja uskuteczniam jedzac 30g ww na dzien (glownie pochodzacych z warzyw zielonych- [...]
[...] lub mol ale na tym nie ma się co za bardzo wzorować bo jednego dnia mamy mniej kolejnego więcej dla tego najbezpieczniej jest nie przekraczać 140-180 jeśli przed posiłkiem cukier jest ponad 140-160mg dobrym rozwiązaniem było by zmniejszyć posiłek co wiadomo przyczyni sie do nie gromadzenia sadła.Stężenie może skakać z rożnych powodów trening [...]
[...] krwi. Ogolnie jadlem tak wiekszosc zycia, dlatego nie jest to problem. Chociaz zona teraz nie bedzie miala podstaw do krytykowania i mowienia ze wydziwiam bo nie jem ciast, cukierkow itd. Latwiej tez bedzie odmowic alkoholu i rzeczy slodkich "w gosciach", ktorzy czesto tez nie znaja odpowiedzi nie i mecza Cie pol imprezy zebys cos wypil i [...]
[...] juz tego artykulu znalezc), ze ziemniaki serwowane 1 dzien po ugotowaniu wręćz obnizaja poziom cukru we krwi. I teraz pytanie, czy takie ziemniaki mozna odgrzać, czy mowa tylko o zimnych np do salatek? chcoiaz pewni najlepiej po takim posilku zmierzyc cukier samemu i sprawdzic na sobie Zmieniony przez - kris4real w dniu 12/7/2019 12:17:29 PM
" 59 dowodów rujnowania zdrowia przez cukier. 1. Uszkadza układ odpornościowy. 2. Zaburza równowagę minerałów w organizmie. 3. Może powodować wzmożoną aktywność, zdenerwowanie, trudność koncentracji, u dzieci rozkapryszenie. 4. Podnosi stężenie trójglicerydów. 5. Obniża reakcję obronną na infekcje bakteryjne. 6. Może spowodować uszkodzenie [...]
[...] ale bardzo stromą. Ćwiczenie wyłącznie na wzmocnienie mięśni, bez ambicji do rozwijania szybkości czy wytrzymałości. Żeby nie było że nudzę, ciekawostka - fruktoza, cukier owocowy, ma indeks glikemiczny 30, czyli ponad 2 krotnie mniejszy niż zwykły cukier używany na co dzień. Tak niski indeks oznacza, że cukrzycy mogą to jeść kilogramami [...]
[...] lub buraka, co odziera ją z wszelkich witamin, minerałów, protein, włókien, wody oraz innych synergetyków, czyli substancji wzajemnie wzmacniających swe działanie. Biały cukier jest przemysłowo przetworzonym związkiem chemicznym, a nie naturalnym produktem żywnościowym, nie nadaje się więc do spożycia. Inne cukry: fruktoza (występująca w [...]
[...] 12:17 98 13:10 106 1j. humalogu, 4j. humulin sardynki w oliwie, 2 avocado, maslo kokosowe, kawa 14:30 144 uczucie sennosci starszne I zmeczenia – tak myslalam ze mi cukier wzrosl. nie odczekalam prawie wogole z jedzeniem od podania insuliny I momentalnie uroslo Kawa z mlekiem kokosowym, mleko kokosowe, awocado 17:00 131 17:30 120 [...]
[...] to co pisze zawsze wystarczy sprawdzic sklady dobrych stackow czasami jest tona cukru + 10g mono takie polaczenie dziala bardzo dobrze albo jakies wegle - nie koniecznie cukier - ale np.waxy maize + szybkie bialko + kreta - tez dziala dobrze wiec opcja sok + kreta jest na pewno opcja lepszejsza niz woda + kreta pozdro Zmieniony przez - [...]
Cholera wyszedł mi na badaniach okresowych wysoki cukier i muszę powtorzyć badnanie na cukier.Na dodatek jestem w trakcie przygotowywania się do zawodów w wyciskaniu na ławie start mam 20 kwietnia i tym samym spożywanie węglowodanów jest dużo większe oraz spożywanie nitobolonu, aminokwasów,ZMA i innych witamin.Fakt,że cherbatkę lubię posłodzić [...]
[...] gdzie idę na powtórne badania.Byc może to cos da.Z drugiej strony jak widziałem kto pobiera mi krew i wykonuje przy tym wszystkie inne czynności to domniemam że mogło dojść do jakieś pomyłki.Poprostu w3 labolatoriach zatrudnia się starzystów nie mających za bardzo pojęcia co i jak.Wszystkie inne czynniki we krwi były oki.Tylko ten cukier za duży.